Składniki
-
200g Biszkoptów
-
100g Masła
-
0,75l Soku bananowego
-
2 opakowania Budyniu waniliowego
-
1 Cukier waniliowy
-
700g Brzoskwiń
-
300 ml Śmietanki 30%
-
1 łyżka Cukru pudru
-
70g Bezy
Przepis
Spód ciasta:
Biszkopty dokładnie pokruszyć. Masło roztopić w garnuszku i dodać do biszkoptów. Dokładnie wymieszać.
Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia i równomiernie na nim rozłożyć biszkopty, dociskając je do dna.
Krok Po Kroku
1
Gotowe?
20 min
|
Masa:Odlać trochę soku bananowego i rozmieszać w nim budynie. Resztę soku zagotować z cukrem waniliowym. Wlać rozmieszane budynie i zagotować, ciągle mieszając aż zgęstnieje. Zdjąć z ognia. Brzoskwinie obrać i pokroić na mniejsze kawałki, dodać do ciepłego budyniu i wymieszać. Masę przełożyć do tortownicy. Gdy masa przestygnie, wstawić na parę godzin do lodówki. |
2
Gotowe?
10 min
|
Śmietanka: |