0 0
Ciasto brzoskwiniowe z bezami

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Dostosuj Porcje:
200g Biszkoptów
100g Masła
0,75l Soku bananowego
2 opakowania Budyniu waniliowego
1 Cukier waniliowy
700g Brzoskwiń
300 ml Śmietanki 30%
1 łyżka Cukru pudru
70g Bezy

Dodaj do ulubionych

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ciasto brzoskwiniowe z bezami

Bez pieczenia

Cechy:
  • Słodkie
Kuchnia:

Smaczne ciasto bez pieczenia z dodatkiem brzoskwiń na bazie soku bananowego. Całość przygotowania zajmuje niewiele czasu.

  • 30 min
  • Porcje 4
  • Łatwe

Składniki

Przepis

Udostępnij

Spód ciasta: 

Biszkopty dokładnie pokruszyć. Masło roztopić w garnuszku i dodać do biszkoptów. Dokładnie wymieszać.
Dno tortownicy o średnicy 24 cm  wyłożyć papierem do pieczenia i równomiernie na nim rozłożyć biszkopty, dociskając je do dna.

Krok Po Kroku

1
Gotowe?
20 min

Masa:

Odlać trochę soku bananowego i rozmieszać w nim budynie. Resztę soku zagotować z cukrem waniliowym. Wlać rozmieszane budynie i zagotować, ciągle mieszając aż zgęstnieje. Zdjąć z ognia. Brzoskwinie obrać i pokroić na mniejsze kawałki, dodać do ciepłego budyniu i wymieszać. Masę przełożyć do tortownicy. Gdy masa przestygnie, wstawić na parę godzin do lodówki.

2
Gotowe?
10 min

Śmietanka:

Mocno schłodzoną śmietankę przelać do miski i ubić mikserem na najwyższych obrotach z cukrem pudrem, wyłożyć na wierzch ciasta i wyrównać. Bezy pokruszyć i posypać nimi ciasto.
Smacznego!

admin

Opinie

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Kruche babeczki
next
Ciasto czekoladowe
previous
Kruche babeczki
next
Ciasto czekoladowe

Dodaj komentarz