0 0
Chlebki pita

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Dostosuj Porcje:
1 i 1/4 szkl Ciepłej wody
3 łyżki Oliwy
1 łyżka Cukru
1 łyżeczka Soli
3 szkl Mąki pszennej
15g Drożdży

Dodaj do ulubionych

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Chlebki pita

Z kurczakiem

Cechy:
  • Łagodne
Kuchnia:

Chlebki pita w smaku są puchate, delikatne oraz mięciutkie. Z przepisu wychodzi 8 sztuk.

  • 1 godzina
  • Porcje 3
  • Średnie

Składniki

Przepis

Udostępnij

Przygotowanie:

Drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie z cukrem i odstawić do lekkiego wyrośnięcia. Mąkę połączyć z pozostałymi składnikami. Wlać drożdże i wyrobić ciasto. Odstawić ciasto na godzinę do wyrośnięcia.

Krok Po Kroku

1
Gotowe?
20 min

Formowanie:

Ciasto podzielić je na 8 części, z każdej uformować kulę i odstawić na około 20 minut. Rozwałkować kule na grubość około 1 cm. Rozwałkowane pity odstawić ponownie na około 20-30 minut.

2
Gotowe?
10 min

Pieczenie:

Pity pieczemy w mocno nagrzanym piekarniku ok 250 stopni przez około 8-10 minut do momentu aż się zrumienią. W połowie pieczenia przewrócić na druga stronę.
Smacznego!

admin

Opinie

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Drożdżówki z serem i kruszonką
next
Kartacze z białym serem
previous
Drożdżówki z serem i kruszonką
next
Kartacze z białym serem

Dodaj komentarz