Składniki
-
1 i 1/4 szkl Ciepłej wody
-
3 łyżki Oliwy
-
1 łyżka Cukru
-
1 łyżeczka Soli
-
3 szkl Mąki pszennej
-
15g Drożdży
Przepis
Przygotowanie:
Drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie z cukrem i odstawić do lekkiego wyrośnięcia. Mąkę połączyć z pozostałymi składnikami. Wlać drożdże i wyrobić ciasto. Odstawić ciasto na godzinę do wyrośnięcia.
Krok Po Kroku
1
Gotowe?
20 min
|
Formowanie:Ciasto podzielić je na 8 części, z każdej uformować kulę i odstawić na około 20 minut. Rozwałkować kule na grubość około 1 cm. Rozwałkowane pity odstawić ponownie na około 20-30 minut. |
2
Gotowe?
10 min
|
Pieczenie: |