0 0
Cebularze

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Dostosuj Porcje:
500g Mąki pszennej
1 Jajko
1/2 łyżeczki Soli
6 łyżek Oleju
30g Drożdży
230 ml Mleka
4 Cebule
1/2 łyżeczki Tymianku
1 łyżeczka Ziół prowansalskich
do smaku Sól i pieprz

Dodaj do ulubionych

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Cebularze

Z ciasta drożdżowego

Cechy:
  • Łagodne
Kuchnia:

Puszyste i chrupiące bułeczki z dodatkiem cebuli. Wyjęte prosto z piekarnika smakują najlepiej oraz mają wspaniały zapach.

  • 1 godzina
  • Porcje 4
  • Średnie

Składniki

Przepis

Udostępnij

Przygotowanie ciasta:

W ciepłym mleku rozpuścić drożdże z odrobina cukru. Do dużej  miski przesiać mąkę dodać jajko, pół łyżeczki soli, olej oraz wymieszane drożdże z mlekiem. Wyrobić na gładkie ciasto i odstawić do wyrośnięcia na około godzinę.

Krok Po Kroku

1
Gotowe?
10 min

Formowanie bułeczek:

Cebule pokroić w piórka zeszklić na patelni doprawić tymiankiem i ziołami oraz solą i pieprzem. Z wyrośniętego ciasta uformować kuleczki lekko rozpłaszczyć w dłoni i kieliszkiem zrobić wgłębienie i w środek nałożyć cebule. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

2
Gotowe?
20 min

Pieczenie:

Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Gotowe bułeczki wstawić i piec około 20 minut do lekkiego zarumienienia. Smacznego!

admin

Opinie

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Deser z toffi
next
Popękane ciasteczka czekoladowe
previous
Deser z toffi
next
Popękane ciasteczka czekoladowe

Dodaj komentarz