0 0
Burgery wołowe

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Dostosuj Porcje:
450g Mąki
25g Drożdży
1 łyżeczka Miodu
1 łyżeczka Soli
50g Masła
1 Jajko
220ml Ciepłego mleka
garść Sezamu
garść Czarnuszki
Mięso wołowe:
500g Wołowiny
1 łyżka Musztardy
1 Cebula
2 ząbki Czosnku
2 łyżki Ketchupu
1 łyżeczka Papryki słodkiej
do smaku Sól i pieprz
Dodatkowo:
kilka liści Sałaty
1 Pomidor
1 Ogórek
4 plastry Ser cheddar
1 Cebula czerwona
8 łyżek Sos Hellmann's BBQ

Dodaj do ulubionych

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Burgery wołowe

Z sosem barbecue

Cechy:
  • Łagodne

Burgery wołowe z sosem barbecue. Poniżej przepis na domowej roboty bułki do hamburgerów, które są puszyste i zachowują świeżość nawet na drugi dzień.

  • 1 godzina
  • Porcje 3
  • Średnie

Składniki

Przepis

Udostępnij

Przygotowanie ciasta:

Zrobić rozczyn następnie do miski przesiać mąkę dodać miód, sól, jajko oraz roztopione masło. Wyrobić na gładkie ciasto. Odstawić do wyrośnięcia na godzinę.

Krok Po Kroku

1
Gotowe?
35 min

Formowanie i pieczenie:

Ciasto przełożyć na posypaną mąką stolnice uformować kulki i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić do ponownego wyrośnięcia na 20 minut. Z wierzchu posmarować roztrzepanym jajkiem i piec 15 minut w 200 stopniach.

2
Gotowe?
20 min

Mięso wołowe:

Mięso dobrze zmielić. Dodać musztardę, ketchup i przyprawy. Wymieszać. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę podsmażyć na patelni. Dodać do mięsa. Uformować płaskie kotlety i usmażyć z obu stron. Bułki kroje na pół smaruje sosem bbq dodaje liść sałaty, mięso, ser, ogórek, pomidor i cebule.
Smacznego!

admin

Opinie

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Tarta czekoladowa z malinami
next
Ciasto z truskawkami na oleju
previous
Tarta czekoladowa z malinami
next
Ciasto z truskawkami na oleju

Dodaj komentarz