Składniki
-
Ciasto drożdżowe:
-
400g Mąki pszennej
-
7g Suchych drożdży
-
1 łyżeczka Cukru
-
1 łyżeczka Soli
-
300 ml Ciepłej wody
-
3 łyżki Oliwy
-
Farsz:
-
2 ząbki Czosnku
-
2 łyżki Oliwy
-
1 łyżeczka Tymianku
-
1 łyżeczka Bazylii
-
1 łyżeczka Oregano
-
50g Sera feta
-
Oliwki czarne
-
Pomidorki koktajlowe
-
do posmarowania wierzchu Jajko
Przepis
Ciasto:
Mąkę przesiać do miski dodać suche drożdże, cukier, sól, ciepłą wodę oraz oliwę. Zagnieść na gładkie i elastyczne ciasto. Podzielić je na dwie części i z każdej uformować po trzy bułeczki. Przykryć i odstawić na 30 minut do wyrośnięcia.
Krok Po Kroku
1
Gotowe?
10 min
|
Farsz: |
2
Gotowe?
20 min
|
Pieczenie: |