0 0
Bułeczki drożdżowe

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Dostosuj Porcje:
Ciasto drożdżowe:
400g Mąki pszennej
7g Suchych drożdży
1 łyżeczka Cukru
1 łyżeczka Soli
300 ml Ciepłej wody
3 łyżki Oliwy
Farsz:
2 ząbki Czosnku
2 łyżki Oliwy
1 łyżeczka Tymianku
1 łyżeczka Bazylii
1 łyżeczka Oregano
50g Sera feta
Oliwki czarne
Pomidorki koktajlowe
do posmarowania wierzchu Jajko

Dodaj do ulubionych

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Bułeczki drożdżowe

Z serem feta, oliwkami i ziołami

Cechy:
  • Łagodne
Kuchnia:

Puszyste bułeczki drożdżowe zapiekane z serem feta, oliwkami, pomidorkami koktajlowymi oraz z dużą ilością ziół.

  • 1 godzina
  • Porcje 4
  • Średnie

Składniki

Przepis

Udostępnij

Ciasto:

Mąkę przesiać do miski dodać suche drożdże, cukier, sól, ciepłą wodę oraz oliwę. Zagnieść na gładkie i elastyczne ciasto. Podzielić je na dwie części i z każdej uformować po trzy bułeczki. Przykryć i odstawić na 30 minut do wyrośnięcia.

Krok Po Kroku

1
Gotowe?
10 min

Farsz:

Czosnek przecisnąć przez praskę i wymieszać z oliwą oraz ziołami. Gdy ciasto wyrośnie spłaszczyć lekko dłonią palcami zrobić wgłębienie. Nałożyć oliwę z czosnkiem. Przykryć do ponownego wyrośnięcia na 20 minut. Następnie na wierzch pokruszyć ser feta ułożyć pomidorki i oliwki.

2
Gotowe?
20 min

Pieczenie:

Boki ciasta posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni około 15- 20 minut. Smacznego!

admin

Opinie

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Sernik królewski z brzoskwiniami
next
Jabłecznik hiszpański
previous
Sernik królewski z brzoskwiniami
next
Jabłecznik hiszpański

Dodaj komentarz