Szparagi w cieście francuskim

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Dostosuj Porcje:
1 opakowanie Ciasta francuskiego
10 plastrów Szynki prosciutto
1 Pęczek szparagów
100g Sera tartego mozzarella
1 Jajko
Sezam
Czarnuszka

Dodaj do ulubionych

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Szparagi w cieście francuskim

Z szynką prosciutto i tartym serem.

Cechy:
  • Łagodne
Kuchnia:

Pyszny pomysł na przekąskę. Szparagi w chrupiącym cieście francuskim z dodatkiem sezamu i czarnuszki. Zapiekane z serem i szynką prosciutto.

  • 40 minut
  • Porcje 5
  • Łatwe

Składniki

Przepis

Udostępnij

Schłodzony płat ciasta francuskiego rozwijamy i kroimy na równe kwadraty (wychodzi 10 kawałków). Szparagi myjemy pod zimną wodą i łamiemy końcówki.

Krok Po Kroku

1
Gotowe?
10 min

Zawijanie

Na każdym kawałku ciasta układamy jeden plasterek szynki prosciutto na to kładziemy po dwie lub trzy sztuki szparagów i całość posypujemy tartym serem mozzarella. Ciasto zwijamy i sklejamy.

2
Gotowe?

Gotowe ciasto układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy sezamem oraz czarnuszką.

3
Gotowe?
25 min

Pieczenie

Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni. Pieczemy 20-25 minut. Aż wierzch ciasta będzie ładnie zarumieniony.
Smacznego!

admin

Opinie

Średnia Ocena:
(5)
Ilość Opinii:1
admin

Absolutely great recipe. I cooked it for my kids and they loved it, even asked for more, can you believe it?

previous
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem
next
Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem
previous
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem
next
Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem

Dodaj komentarz