0 0
Babeczki drożdżowe z borówkami

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Dostosuj Porcje:
35g Drożdży
1/2 szkl Cukru
1/2 szkl Ciepłego mleka
2 Jajka
1/2 szkl Oleju
2 szkl Mąki
Kruszonka:
1 łyżka Masła
1 łyżka Cukru
3 łyżki Mąki
200g Borówek

Dodaj do ulubionych

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Babeczki drożdżowe z borówkami

I kruszonką

Cechy:
  • Słodkie
Kuchnia:

Puszyste, mięciutkie i mega pyszne w smaku babeczki drożdżowe z borówkami i kruszonką.

  • 2 godziny
  • Porcje 4
  • Średnie

Składniki

Przepis

Udostępnij

Przygotowanie ciasta drożdżowego:

W misce wymieszać drożdże z ciepłym (ale nie gorącym) mlekiem. Dodać cukier, jajka i olej. Wszystko razem wymieszać. Na koniec dodać mąkę i wymieszać aż będzie gładkie ciasto (ciasto będzie dosyć rzadkie). Odstawić do wyrośnięcia na około godzinę. Wyrośnięte ciasto nakładać łyżka do foremek (można użyć od muffinek lub zrobić samemu z papieru do pieczenia). Odstawić ponownie na pół godziny. Składniki na kruszonkę zagnieść. Ułożyć owoce posypać kruszonką i piec w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach około 25 minut.

Smacznego!

admin

Opinie

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym
next
Tarta czekoladowa z malinami
previous
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym
next
Tarta czekoladowa z malinami

Dodaj komentarz