Składniki
-
300g Mąki
-
1 szkl Maślanki
-
1/2 szkl Cukru pudru
-
1/3 kostki Masła
-
2 Jajka
-
1,5 łyżeczki Proszku do pieczenia
-
2 łyżki Soku z cytryny
-
1 łyżka Skórki startej z cytryny
Przepis
Przygotowanie:
Mąkę przesiać do miski. Dodać do niej pozostałe suche składniki: cukier puder, proszek do pieczenia, skórkę z cytryny oraz sól. Dodać zmiksowane mokre składniki: maślankę, jajka, roztopione masło oraz sok z cytryny. Wymieszać całość szpatułką. Ciastem napełnić do 3/4 wysokości wyścielone papilotkami foremki do muffinek. Piec w rozgrzanym do 180 stopni około 20-25 minut. Wystudzić i oprószyć cukrem pudrem.
Smacznego!