Przygotowanie ciasta na pizzerinki: Mąkę wsypać do miski wkruszyć drożdże dodać cukier sól oraz oliwę zalać ciepłą wodą i wyrobić ciasto na gładką kule. Odstawić do wyrośnięcia na około 30-40...
Przygotowanie: Drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie z cukrem i odstawić do lekkiego wyrośnięcia. Mąkę połączyć z pozostałymi składnikami. Wlać drożdże i wyrobić ciasto. Odstawić ciasto na godzinę do wyrośnięcia.
Przygotowanie ciasta: Białka ubić na sztywną pianę następnie dodać po łyżce cukru oraz po żółtku. Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i na przemian z olejem i wodą mineralną...
Ciasto: Mąkę przesiać do miski dodać suche drożdże, cukier, sól, ciepłą wodę oraz oliwę. Zagnieść na gładkie i elastyczne ciasto. Podzielić je na dwie części i z każdej uformować po...
Do dużej miski przesiać mąkę wkruszyć drożdże dodać sól, cukier, oregano, oliwę oraz ciepłą wodę ( nie gorącą). Dokładnie wyrobić na jednolite ciasto. Odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na...
Przygotowanie: Świeże drożdże rozpuścić w cieplej wodzie ( nie gorącej) z łyżeczka cukru. Wymieszać i odstawić na chwile w ciepłe miejsce. Mąkę przesiać do dużej miski dodać sól, oliwę oraz...
Przygotowanie: Ziemniaki myjemy i obieramy ze skórki. Kroimy je w “ósemki”. W zimnej wodzie rozpuszczamy cukier i wkładamy do niej ziemniaki. Zostawiamy na co najmniej 1 godzinę lub na całą...