Przygotowanie: Masło roztopić w rondelku. Dodać połamane na kawałki czekolady i cały czas mieszając roztopić, odstawić z ognia i wystudzić. W misce rozmiksować jajka z cukrem. Dodać do nich roztopioną...
Przygotowanie biszkoptu: Białka ubić na sztywną pianę. Dodawać powoli cukier łyżka po łyżce a następnie po żółtku. Mąkę, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia oraz kakao przesiać do ubitej masy i...
Zaczynamy od przygotowania piany na bezy. Najlepiej zrobić to dzień wcześniej wieczorem. Po wysuszeniu bez pozostawić w zamkniętym piekarniku na całą noc.
Biszkopt: Białka ubić mikserem na sztywną pianę. Dodawać powoli cukier a następnie po żółtku. Dokładnie ubić. Dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, kakao oraz mąkę ziemniaczaną wymieszać delikatnie szpatułką. Ciasto...
W pierwszej kolejności robimy ciemnie ciasto: Masło wkładamy do rondelka razem z czekoladą połamaną na małe kawałki i na minimalnym ogniu roztapiamy. Następnie odstawiamy do ostudzenia. W dużej misce miksujemy...