Przygotowanie: Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Białka miksujemy na sztywną pianę. W drugiej misce miksujemy mąkę, proszek do pieczenia, wodę, kefir, żółtka i cukier. Dodajemy do...
Przygotowanie: Mąkę, proszek do pieczenia, mleko, cukier oraz jajko umieścić w misce. Zmiksować wszystko razem na jednolite ciasto. Jabłka obrać ze skórki umyć i wydrążyć środek. Pokroić na plasterki. Oprószyć...
Ciasto kruche: Mąkę przesiać na stolnicę, dodać cukier puder oraz zimne masło i posiekać nożem na małe kawałki. Następnie dodać żółtka i wodę. Całość szybko zagnieść na gładkie ciasto. Zawinąć...
Przygotowanie ciasta: Mąkę, cukier puder i twaróg przełożyć do miski wymieszać i dodać zimne posiekane masło. Wszystko połączyć i szybko wyrobić na kruche ciasto. Owinąć folią spożywczą i schować do...