Przygotowanie ciasta: Zrobić rozczyn następnie do miski przesiać mąkę dodać miód, sól, jajko oraz roztopione masło. Wyrobić na gładkie ciasto. Odstawić do wyrośnięcia na godzinę.
Przygotowanie ciasta drożdżowego: W misce wymieszać drożdże z ciepłym (ale nie gorącym) mlekiem. Dodać cukier, jajka i olej. Wszystko razem wymieszać. Na koniec dodać mąkę i wymieszać aż będzie gładkie...
Zaczynamy od przygotowania rozczynu: Do większego kubka kruszymy drożdże zasypujemy je łyżką cukru i mąki. Zalewamy ciepłym mlekiem ( nie gorącym bo nie urośnie rozczyn) mieszamy przykrywamy ściereczką i odstawiamy...
Przygotowanie ciasta na pizzerinki: Mąkę wsypać do miski wkruszyć drożdże dodać cukier sól oraz oliwę zalać ciepłą wodą i wyrobić ciasto na gładką kule. Odstawić do wyrośnięcia na około 30-40...
Przygotowanie: Drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie z cukrem i odstawić do lekkiego wyrośnięcia. Mąkę połączyć z pozostałymi składnikami. Wlać drożdże i wyrobić ciasto. Odstawić ciasto na godzinę do wyrośnięcia.
Do dużej miski przesiać mąkę wkruszyć drożdże dodać sól, cukier, oregano, oliwę oraz ciepłą wodę ( nie gorącą). Dokładnie wyrobić na jednolite ciasto. Odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na...
Przygotowanie ciasta: W ciepłym mleku rozpuścić drożdże z odrobina cukru. Do dużej miski przesiać mąkę dodać jajko, pół łyżeczki soli, olej oraz wymieszane drożdże z mlekiem. Wyrobić na gładkie ciasto...
Rozpoczynamy od przygotowania rozczynu: Do większego kubka kruszymy drożdże zasypujemy je łyżką cukru i mąki. Zalewamy ciepłym mlekiem ( nie gorącym bo nie urośnie rozczyn) mieszamy przykrywamy ściereczką i odstawiamy...
Przygotowanie: Świeże drożdże rozpuścić w cieplej wodzie ( nie gorącej) z łyżeczka cukru. Wymieszać i odstawić na chwile w ciepłe miejsce. Mąkę przesiać do dużej miski dodać sól, oliwę oraz...