Przygotowanie ciasta drożdżowego: W misce wymieszać drożdże z ciepłym (ale nie gorącym) mlekiem. Dodać cukier, jajka i olej. Wszystko razem wymieszać. Na koniec dodać mąkę i wymieszać aż będzie gładkie...
Zaczynamy od przygotowania piany na bezy. Najlepiej zrobić to dzień wcześniej wieczorem. Po wysuszeniu bez pozostawić w zamkniętym piekarniku na całą noc.
Biszkopt: Białka ubić mikserem na sztywną pianę. Dodawać powoli cukier a następnie po żółtku. Dokładnie ubić. Dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, kakao oraz mąkę ziemniaczaną wymieszać delikatnie szpatułką. Ciasto...
Każdą galaretkę rozpuścić w 300 ml gorącej wody i odstawić do wystudzenia. Do galaretki krystalicznej dodać 4 łyżki jogurtu naturalnego przelać do szklanek i odstawić do stężenia w lodówce (około...
Zaczynamy od przygotowania ciasta kruchego: Mąkę, kakao, sól i cukier puder wsypać do dużej miski i wymieszać. Zimne masło i smalec posiekać w drobną kosteczkę, dodać do suchych składników i...